Prosinečki u Kayserispor doveo i fudbalera Dinama

Modri ga pristali prodati

Prosinečki u Kayserispor doveo i fudbalera Dinama

Doskorašnji selektor BiH Robert Prosinečki žurno traži pojačanja za Kayserispor.

Prosinečki je poslije epizode u BiH preuzeo 'fenjeraša' turskog prvenstva, a u Kayseri je na njegovu inicijativu stiglo već nekoliko novih imena koja bi trebala biti od velike pomoći u nastavku sezone.

Došli su, između ostalog, bh. fudbaleri Muris Mešanović i Zoran Kvržić, a sljedeće pojačanje je iz - Dinama. Mediji u susjedstvu pišu kako su 'Modri' prodali Kayserisporu 27-godišnjeg Marija Šituma koji ove sezone nije imao pretjerano važnu ulogu u Dinamovoj svlačionici.

Šitum je u Dinamu igrao na čak četiri pozicije, desnom i lijevom beku i desnom i lijevom krilu, a Nenad Bjelica ga je izuzetno cijenio baš zbog njegove mogućnosti prilagodbe i spremnosti da uskoči kada god to klub i trener od njega zatraže.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Detalji transfera su zasad nepoznati, a sumnja se u simboličnu odštetu kojom je hrvatski prvak zapravo izašao u susret igraču koji je ujedno i ponikao na Maksimiru.

Kroz karijeru Šitum je pored Dinama još nastupao za Lech, Speziju i Lokomotivu. Ima i dva nastupa za A reprezentaciju Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Sala lala lala lala Roberto Prosinecko fudbalskih kanti je decko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi