Prosinečki: U Turskoj se ponašaju kao da nije riječ o nekom velikom problemu

Superliga još uvijek nije prekinuta

Prosinečki: U Turskoj se ponašaju kao da nije riječ o nekom velikom problemu

Endin Čaušević

Skoro sve evropske lige su prekinute prije nekoliko dana zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, na iznenađenje svih minulog vikenda u Turskoj su se igrale utakmice pred praznim tribinama. Turci još uvijek nisu odgodili mečeve Superlige iako su im mnogi savjetovali da to urade.

Bivši selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki koji trenutno vodi ekipi Kayserispora izjavio je da je u Turskoj dosta opuštenija situacija nego u ostatku svijeta.

"U svijetu je velika panika jer je ovo globalni problem. U skoro svim evropskim zemljama je zaustavljen fudbal. U mojoj zemlji se ne ide ni u škole i liga je prekinuta. I ovdje su donesene nekemjere, ali kada to poredite s ostatkom Evrope onda djeluje kao da to u Turskoj nije neki veliki problem. To još nisam vidio", rekao je Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On je poručio da bi bilo najbolje da se tursko prvenstvo prekine jer nikome nija baš ugođaj igrati pred praznim tribinama.

"Nije prirodno za fudbal da se igra pred praznim tribinama i sigurno je da ovakva situacija nikome ne odgovara. Vidjet ćemo šta će biti u narednim danima", rekao je hrvatski stručnjak za turske medije.

Top Komentari

payron
Pa i nije pametni ljudi
2 0
senad222
U Engleskoj je daleko gora situacija,na hiljede oboljelih preko 400 smrtni slucajeva pa se ponasaju kao da se nista nedesava I nitko se nije nasao da to kritikuje ili tome slicno…….Ali je bitno da se Turska spomene u bilo kojem negativnom konteksu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti