Proslavljenom igraču Željezničara ovacije na krcatoj Marakani

Eksplozija emocija

Proslavljenom igraču Željezničara ovacije na krcatoj Marakani

Uvertira sinoćnje utakmice Lige prvaka između Crvene zvezde i Napolija imala je šampionski karakter.

Naime, uoči utakmice pred više od 50.000 gledalaca na teren su izašli članovi čuvene Zvezdine generacije koja je prije 27 godina zlatnim slovima ispisala svoje ime u historiju osvojivši titulu prvaka Evrope u Bariju.

Šampioni iz Barija, među kojima je bio i nekadašnji nogometaš Željezničara Refik Šabanadžović, su obišli počasni krug oko stadiona, a gromoglasnim aplauzima su ih pozdravili i navijači Napolija.

Na stadionu je trebao biti i selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Robert Prosinečki, međutim zbog unaprijed dogovorenih obaveza nije doputovao u Beograd, kao ni Stevan Stojanović, Duško Radinović, Vladimir Jugović, Darko Pančev i Vladan Jukić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na Marakani je viđena eruopcija emocija, a sve to je bilo dodatni podstrek za navijače i igrače Crvene zvezde koji su u premijeri osvojili bod protiv favorizovanog Napolija odigravši meč bez pogodaka (0:0).

FOTO: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Top Komentari

Svojprisebi
Refike Zvezdina legendo. e steta sto Robija ne bi tu
30 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi