Prošlo je tačno 12 godina: Udarac kojeg ne brane ni tri golmana i gol za pamćenje Paula Scholesa
Foto - EPA

Odveo United u finale Lige prvaka

Prošlo je tačno 12 godina: Udarac kojeg ne brane ni tri golmana i gol za pamćenje Paula Scholesa

M. Šljivak

Na današnji dan 2008. godine Paul Scholes je postigao jedan od najljepših golova Lige prvaka.

Čuveni veznjak Manchester Uniteda spektakularno je nakon 14 minuta igre pogodio mrežu Barcelona i ispostavit će se donio je Crvenim đavolima plasman u finale Lige prvaka koju će zatim pobjedom nad Chelseajem i osvojiti.

United je na Old Trafford stigao s nulom iz Barclone. Očekivao se spektakl na Teatru snova, to smo i dobili, a na kraju je utakmicu odlučio majstorski pogodak legendarnog veznjaka Crvenih đavola.

Manchester United je prošao u finale gdje ih je čekao Chelsea, a ekipa s Old Trafforda je nakon penala pobijedila i osvojila je naslov najboljeg tima Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U polufinalnom duelu United je nastupio u sastavu: Van der Sar, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Ronaldo, Park, Carrick, Nani, Scholes, Tevez. Ušli su Giggs, Flatcher i Silvestre.

S druge strane za Barcu su igrali: Valdes, Milito, Puyol, Xavi, Iniesta, Eto'o, Zambrotta, Messi, Deco, Abidal, Toure. Igrali su još: Gudjohnsen, Henry i Krkić.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti