Protivvazdušna odbrana na derbiju Zvezda - Partizan

Na krovu stadiona biće smješteni elitni specijalci

Protivvazdušna odbrana na derbiju Zvezda - Partizan

Adnan Beganović

Sutra je na rasporedu najveći derbi srbijanskog fudbala, onaj između Crvene zvezde i Partizana.

Od 18:00 u subotu će na Marakani snage odmjeriti Crvena zvezda i Partizan, a iz MUP-a Srbije objavili su mjere koje će pratiti ovaj susret.

Tako je kapacitet Marakane zbog sigurnosti smanjen za 10.000 mjesta, a stadion će osiguravati čak 2.800 policijskih službenika.

Novina je da će na krovu stadiona biti postavljeni elitni specijalci kojima će zadatak biti rušenje eventualnih dronova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Takođe, iz MUP-a Srbije su objavili da će na na granicama pokušati zaustaviti huligane iz Rusije i Grčke, koji su u posljednje vrijeme čessto dolazili u Beograd na dan vječitog derbija. Na stadionu će biti prisutni tužitelj i  sudija za prekršaje koji će na licu mjesta procesuirati eventualne prekršaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.