Pršeš je jedan od Dudićevih 'ratnika': Shvatili smo da možemo, više se nikoga ne bojimo

Veznjak Veleža za SportSport.ba

Pršeš je jedan od Dudićevih 'ratnika': Shvatili smo da možemo, više se nikoga ne bojimo · Intervju

E. Škorić

Svanuo je novi dan, ali se diljem Mostara i Bosne i Hercegovine ne stišava euforija i priča o čarobnom Veležu.

Rođene su davno otpisali, ali vratio se Stari za one što ga vole. Najšrije postao stabilan i čvrst premijerligaš sa zdravim temeljima, okružen ljudima koji ga baš vole, a onda nakon 30 i nešto godina pauze izašao na evropsku scenu i šokirao moćnu grčku ekipu AEK. I to usred Atine, na penale nakon psihološkog pada i primljenog gola u 98. minuti, kada se već uveliko počelo slaviti treće pretkolo Konferencijske lige.

Hrabri Rođeni nisu posrnuli, izdržali su dodatnih pola sata, a onda šokirali svog rivala na penale. Igrat će u trećem pretkolu protiv švedskog Elfsborga, ali već su napravili nešto što će se pamtiti za života. 

"Iskreno, mislim da od nas niko nije svjestan šta smo napravili. Izbaciti AEK u dvije utakmice je nešto veliko. Mnogi su govorili da je nemoguće, a evo ipak smo pokazali da je moguće ako se dovoljno vjeruje u to", kazao je veznjak Veleža Omar Pršeš na početku razgovora za SportSport.ba.

Šta je presudilo u ovom dvomeču s Grcima?

"Mislim da su presudili naša volja i želja u ove dvije utakmice. Znali smo da će biti teško, ali dali smo sve od sebe i na kraju se isplatilo".

Oglasi

Nastavlja li se Veležova bajka u Evropi? U četvrtak novi rival, švedski Elfsborg...

"Sigurno da smo spremni da nastavimo naš evropski put. Vidjeli smo da možemo sa svima da se nosimo i sa velikim ekipama, tako da se idemo nadigravati s Elfsborgom. Daćemo svoj maksimum i onda šta bude. Nadam se da će to biti dovoljno da prođemo dalje".

Kako ste se osjećali kada je AEK u 98. minuti postigao taj gol za produžetak?

"Psihološki smo malo pali poslije tog gola, ali kako i ne bi kada ga primite u 98. minuti. Ipak, skupili smo snage, bodrili smo jedne druge i kad smo već stigli do penala, svi smo govorili da ćemo proći jer smo zaslužili. Sve do sada je išlo težim putem, pa tako i ovo sinoć. Na kraju, kada se sve sabere, mislim da smo zaslužili da prođemo dalje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pršeš i društvo dobili su malo odmora, no već sutra će krenuti pripreme najprije za Rudar iz Prijedora, protiv kojeg igraju u ponedjeljak navečer, a onda kreće nova evropska priča i novo poglavlje - u Švedskoj.

"Mi nećemo nikada odustati, mi ćemo se boriti, pa šta bude na kraju. Shvatili smo da možemo i dobili smo snagu, pobjednički duh i mentalitet. Više se nikoga ne bojimo", zaključio je Pršeš, autor onog maestranog gola na Grbavici koji je sve pokrenuo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
Ulaznice za Elfsborg-Velez rasprodate za tri sata
8 0
user1571956549
Usput Pozdrav za raju iz Pocitelja...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti