Publika se vraća na stadione, ali pod određenim okolnostima
FOTO: HŠK Posušje

U posljednjem kolu Prve lige FBiH

Publika se vraća na stadione, ali pod određenim okolnostima

Haris Zilić

Shodno odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, sa sjednice održane 03.06.2021. godine, dozvoljen je boravak gledalaca na utakmicama koje se održavaju na otvorenom prostoru.

Komisija za takmičenje NS FBiH, na telefonskoj sjednici održanoj 03.06.2021. godine, razmatrala je navedeno pitanje te donijela odluku da se od 03.06.2021. godine utakmice mogu odigrati uz prisustvo publike pod određenim okolnostima i to:

- Shodno odluci vlade Federacije BiH, klubovi mogu koristiti 30% od ukupnog kapaciteta stadiona, ali na jednoj tribini ne smije boraviti više od 500 osoba.

- Na stadionu je obavezno održavanje socijalne distance, na način da se popunjava svako drugo mjesto, kako se ne bi dogodilo da na pojedinim mjestima stadiona bude popunjeno svako mjesto a na drugim mjestima ostanu velike praznine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- Osobe koje borave na tribini obavezni su nositi zaštitne maske i ne smiju imati navijačke rekvizite;

- Prilikom ulaska i izlaska sa stadiona klub je obavezan u upotrebu staviti sve ulaze kako bi se smanjio rizik većeg okupljanja, obavezno je korištenje dezinfekcionih sredstava na ulazima u stadion, a za kontrolu navedenog su zaduženi COVID redari koje je klub dužan obezbijediti;

- Obavezuju se klubovi da delegatima utakmice dostave podatak o tačnom kapacitetu stadiona te tačan broj gledalaca koji borave u tribinskom prostoru.

Top Komentari

K79
Hoće li bit držanje distance ko na tekmi Borac-TC !? :D
2 0
Nele.
Kakva budalastina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi