Šabić: Nisam vjerovao u preokret

Šef struke Zvijezde za SportSport.ba

Šabić: Nisam vjerovao u preokret

S. Mlaćo

Zvijezda iz Gradačca je danas upisala prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone Prve lige Federacije BiH. Izabranici Nermina Šabića savladali su Igman 2:1, iako su gosti u svojim rukama imali puni plijen do 87. minute. Nermin Šabić nakon meča mogao je biti zadovoljan samo rezultatom, ali priznaje da ga Igman nije iznenadio. 

"Rezultatom smo zadovoljni, tri boda su najvažnija. Ono što smo i predpostavili to se obistinilo. Igman je igrao defanzivno i veoma kvalitetno u tom dijelu, te čekao svoju šansu iz kontri i polukontri. Jednu su iskoristili, ali to za nas nije bilo ništa novo. Vidi se da pripreme zbog lošeg vremena i loših terena nismo odradili najbolje, odnosno nismo nadogradili našu igru", jasan je Šabić.

Zvijezda je svoje pogotke postigla u 88. i 92. minuti, a sam Šabić priznaje da nije vjerovao u takav rasplet današnjeg meča.

"Nisam vjerovao u preokret, ali nakon pogotka za 1:1 vidio se motiv i želja igrača da postignu još jedan pogodak. Ja sam priželjkivao naš rani pogodak  i tada bi bili bezbrižniji, ali kasnije nisam vjerovao ni da ćemo postići ijedan pogodak, s obzirom na to kako se postavio Igman", dodao je Šabić.

Današnji susreti donijeli su dosta uzbuđenja, a Šabić je prokomentarisao remi Olimpika i Veleža (0:0).

"Generalno, Velež ima kvalitetnu ekipu, dok je Olimpiku nedostajalo par važnih igrača i to se osjeti. Današnji susreti su donijeli rezultate koje mnogi nisu očekivali, terenu su loši i sve gostujuće ekipe su bile veoma dobre".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu igra se veliki derbi između Sloge i Zvijezde.

"Sutra imamo regeneraciju i imat ćemo vremena da se odmorimo. Već u utorak krećemo sa pripremama za Slogu. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnije nego danas, a onda se možemo nadati i pozitivnom rezultat. U prvom kolu nastavka i nismo očekivali Bog zna šta, ali očekujem od igrača da odigramo na nivou u Simin Hanu i ostanemo neporaženi", dodao je Šabić za SportSport.ba.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi