TOŠK siguran protiv Iskre, podjela bodova u Jajcu

16. kolo Prve lige FBiH

TOŠK siguran protiv Iskre, podjela bodova u Jajcu

S. Mlaćo

Danas su odigrana dva susreta 16. kola Prve lige Federacije BiH. TOŠK je na svom stadionu u jednom od derbija donjeg dijela tabele ugostio Iskru i upisao tri važna boda (2:0).

Domaći su od početka bili aktivniji rival na meču, a poveli su u 17. minuti kada je Beširević matirao golmana gostiju Karavdića. Domaći su imali više loptu u posjedu u prvom poluvremenu te zasluženo na odmor otišli sa golom prednošću.

Iskra je djelovala bezopasno, a pitanje pobjednika riješio je u u 60. minuti Nuhanović na asistenciju Oglečevca. Zanimljivo da je Nuhanović u igru ušao samo par minute ranije umjesto strijelca prvog pogotka Beširevića.

Mogao je po treći put mrežu Iskre pogoditi Oglečevac, ali njegov pokušaj odbranio je Karavdić.

Do kraja mreže se nisu tresle i ostalo je 2:0 za domaće.

U Jajcu su se sastali Metalleghe i Sloga Simin Han, a završilo je 2:2.

Ziljkić je već u sedmoj minuti matirao Muratspahića i doveo goste u vodstvo. Uzvratio je u 28. minuti Pljevljak, ali mreža gostiju se nije zatresla.

Mogla je Sloga na pauzu sa dva gola prednosti, međutim Poturalić glavom šutira preko gola Jajčana.

Metalleghe je do kraja prvog poluvremena zaprijetilo preko Malbašića i Pljevljaka, ali Abdihodžić je bio na visini zadatka.

U drugom poluvremenu incijativa domaćih koja se isplatila u 68. minuti kada Haračić pogađa za slavlje domaćih navijača. Samo dvije minute kasnije potpuni preokret. Mladi Vujica je tek ušao u igru i pogodio mrežu gostiju.

Ipak, gosti u sudijskoj nadoknadi dolaze do pogotka i završilo je 2:2. Strijelac pogotka vrijednog jednog boda za izabranike Ratka Ninkovića bio je rezervista Dejan Širanović.

NK TOŠK - NK Iskra 2:0

NK TOŠK: Strika, Hrvat, Navrboc, Papaz, Hodžić, Kurdić, Beširević, Oglečevac, Kalesić, Radulović, Rastoder.

NK Iskra: Karavdić, Pihura, Koprivica, Halilović, Bešagić, Nebić, Seferović, Kršić, Ivković, Šehić, Stepančev.

NK Metalleghe BSI - FK Sloga Simin Han 2:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe BSI: Muratspahić, Opardija, Pljevljak, Hota, Malbašić, Haračić, Alispahić, Bevanda, Kovač, Pavlović, Kukavica.

FK Sloga Simin Han: Abdihodžić, Moranjkić, Šarčević, Jazvin, Milaković, Musić, Pirić, Poturalić, Kojić, Ziljkić, Vukmirović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti