Promjena termina za utakmice 16. kola Prve lige FBiH
U Banovićima jučer počeli sa čišćenjem snijega sa terena

Snijeg napravio probleme, Savez donio odluku

Promjena termina za utakmice 16. kola Prve lige FBiH

S. Mlaćo
Snježne padavine napravile su probleme u našoj zemlji, a nogometni tereni su u veoma teškom stanju. Vidjeli smo to sinoć u Modriči, ali i prije par dana na Grbavici.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastavlja se za vikend pa je došlo do promjene termina.

Tek jedan meč igrat će se u subotu, četiri u nedjelju, a tri u utorak.

Potvrđeno je to iz NS FBiH.

Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije razmatrala je pitanje odgode utakmica m:tel Prve lige FBiH, Druge lige FBiH grupa Centar, Sjever i Zapad i Omladinske lige BiH a zbog loših vremenskih uvjeta i uslovnosti terena klubova.

S tim u vezi, Komisija za takmičenje NS FBiH donijela je odluku o promjeni termina pojedinih utakmica 16. kola m:tel Prve lige Federacije, te će se utakmice BFK Simm Bau - NK Zvijezda, FK Budućnost - OFK Gradina i FK Mladost - NK Stupčanica igrati u nedjelju 05.03.2023. godine u 15:00 sati.

Utakmice HNK Tomislav - FK Rudar, FK Radnik - NK Travnik i FK Radnički - NK Jedinstvo igraju se u utorak 07.03.2023. godine u 15:00 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ostale utakmice m:tel Prve lige FBiH se igraju prema ranije utvrđenom rasporedu, FK Goražde - NK Tošk u subotu 04.03.2023. godine, te utakmica NK Gošk - NK Bratstvo  u nedjelju 05.03.2023. godine.

“Također, Komisija za takmičenje NS Federacije BiH donijela je odluku o odgodi početka drugog dijela takmičenja Druge lige Federacije BiH grupa CENTAR, SJEVER i ZAPAD kao i Omladinske lige BiH grupa CENTAR za sedam dana, te će se navedena takmičenja nastaviti 11/12.03.2023. godine“, stoji u objavi NS FBiH.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karanfil
Pa ne mogu se tereni poboljšat za 7 dana.Čemu odgoda,ukinite ligu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije