Sloboda i Stupčanica nastavljaju borbu za vrh, a u Kaknju se igra važna utakmica za opstanak
FOTO: EPA

Prva liga FBiH, 28. kolo

Sloboda i Stupčanica nastavljaju borbu za vrh, a u Kaknju se igra važna utakmica za opstanak

Haris Zilić

Sezona u Prvoj ligi FBiH se bliži kraju, ostala su još tri kola, a uzubuđenja ima još u borbi za prvo mjesto, ali i u borbi za opstanak, tako da nas očekuje dosta bore u posljednja tri kola.

Vandredno 27. kolo igralo se sredinom ove sedmice, pa će naredno 28. kolo biti odigrano u nedjelju, a svi mečevi na rasporedu su od 17:30.

U nedjelju ćemo gledati nekoliko zanimljivh duela.

Sloboda može matematički obezbijediti povratak u društvo najboljih bh. fudbala, ako savlada Bratstvo na Tušnju, a Stupčanica izgubi od fenjeraša Mladosti.

Obzirom da je Stupčanica na svom terenu apsolutni favorit protiv Mladosti, vjerovatno matematički neće ništa biti gotovo ni nakon ovog kola u borbi za prvo mjesto.

Sloboda nije u nekoj formi, a dva vezana remija Tuzlak Stupčanica nije iskoristila jer su i oni remizirali, pa je razlika ostala četiri boda u korist Slobode tri kola prije kraja.

Oglasi

Veoma važan duel u borbi za opstanak igraju Rudar Kakanj i Radnik iz Hadžića. Ekipa koja slavi u ovom duelu dva kola prije kraja gotovo sigurno je osigurala opstanak.

Jedinstvo nema prava na kiks na domaćem terenu u Bihaću protiv ekipe Tomislava. Timu iz Bihaća igra samo pobjeda, a eventualan poraz pa čak i remi mogao bi značiti da je Jedinstvo dva kola prije kraja već jednom nogom u Drugoj ligi FBiH.

I u ostalim duelima očekuje nas sigurno dosta zanimljivog fudbala, a izdvojit ćemo još duele Budućnost - Čelik, kao i komšijski duel između Simm Baua i TOŠK-a.

Parovi 28. kola Prve lige FBiH uz još jednu napomenu da se svi dueli igraju u nedjelju 26. maja sa početkom u 17:30.

Oglasi

FK Rudar Kakanj - FK Radnik Hadžići

NK Stupčanica - FK Mladost DK

NK Zvijezda - FK Goražde

OFK Gradina - FK Gornji Rahić

FK Budućnost - NK Čelik

NK Jedinstvo - HNK Tomislav

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Sloboda - NK Bratstvo

BFK Simm Bau - NK TOŠK Tešanj

Top Komentari

Muho
Sledeće sezone gradski derbi na Tušnju Sloboda protiv Tuzla Citiya u borbi za opstanak u Federalnoj, dok će bosonogi i gologuzi seljaci iz Olova harati u PL BiH !
0 0
user1675926959
Ovdje je stvar kristalno jasna.Stupčanica ne želi da uđe i to se jasno vidi po njihovim utakmicama a posebno po zadnje tri,a Sloboda ako ne promjeni 14 igrača sljedeće sezone ispast će opet i to u oktobru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi