Očekuje nas zanimljivo doigravanje za Prvu ligu FBiH: Čelik i Iskra dobili licencu!

Raspravljalo se i o Zvijezdi te FK Rudar Kakanj

Očekuje nas zanimljivo doigravanje za Prvu ligu FBiH: Čelik i Iskra dobili licencu!

S. Mlaćo
Danas je održana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje NS FBiH.

Kako je već poznato, bez licence za narednu sezonu Prve lige FBiH su ostali NK Zvijezda Gradačac i FK Rudar Kakanj, a nakon što su navedeni klubovi ispravili nedostatke, sada su ipak dobili licencu.

U Kaknju i Gradačcu tako imaju razloga za zadovoljstvo, a treba istaći da igranje u narednoj sezone Prve lige FBiH obezbijedili i na zelenom terenu.

Raspravljalo se i o timovima koji će igrati doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Ranije su licencu dobili FK Gornji Rahić i FK Klis, dok su nakon sjednice Prvostepene komisije ostali NK Čelik i NK Iskra Bugojno.

Danas je odlučeno da i ova dva kluba dobiju licencu, te će tako imati pravo nastupa u doigravanju.

Oglasi

Kako je već poznato, u doigravanju igraju četiri kluba, a dva će izboriti plasman u Prvu ligu FBiH.

Žrijebanje parova bi prema svemu sudeći trebalo biti obavljeno već u srijedu (31.05.)

U Prvoj ligi FBiH preostalo je još jedno kolo koje se igra za vikend.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK GOŠK je već ranije osigurao naslov prvaka, a povratnik u prvoligaško društvo je tuzlanska Sloboda. Siguran putnik za niži rang je za sada Radnički iz Lukavca, a u teškoj situaciji je NK Travnik, koji će zavisiti od toga koliko će timova kroz doigravanje u Prvu ligu FBiH, odnosno kakve će biti ambicije četiri kluba.

Nova sezona u Prvoj ligi FBiH počinje 12/13.08.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
@zeničkidokosti Čeliku je mjesto u Premijer ligi kao i Slobodi iz Tuzle ovi ostali mali timovi iz seljačkih sredina trebaju razgulit u treću!!
2 0
zeničkidokosti
bomba vijest bila da je Čelik odbijen, a svi su znali da će se riješiti. Crknite dušmani, podudlajte usput i likče do bagro
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi