Radnički Lukavac za sada bez licence, ko će nastupiti u doigravanju za Prvu ligu FBiH?
Radnički vodi bitku na dvije strane FOTO: FK Radnički Lukavac

Održana sjednica Komisije za licenciranje NS FBiH

Radnički Lukavac za sada bez licence, ko će nastupiti u doigravanju za Prvu ligu FBiH?

Nakon završetka sezone, uslijedit će doigravanje četiri predstavnika četiri Druge lige FBiH.

Poznato je da će u doigravanju sigurno igrati NK Travnik i FK Famos, dva prvaka iz Druge lige Centar i Zapad, dok još uvijek nije poznato ko će predstavljati Drugu ligu Jug i Drugu ligu Sjever.

Naime, Radnički iz Lukavca mora završiti među pet prvoplasiranih timova, a trenutno je na diobi tog mjesta.

Na jugu lider je Kruševo, no ovaj tim nije se ni prijavio za licenciranje, dok bitku vode Brotnjo i Ljubuški, Čitlučani imaju sve u svojim nogama.

Danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.

Oglasi

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su: FK Famos Hrasnica, NK Travnik, NK Vitez, HNK Brotnjo Čitluk i NK Ljubuški.

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 nije dobio FK Radnički Lukavac.

NK Natron Maglaj, NK Romari Vitez, GNK Bratstvo Bosanska Krupa i NK Međugorje podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

Dakle, Radnički je pod velikim upitnikom za doigravanje, kako zbog tabele, tako i dobijanja licence, a ukoliko ne ispune navedene uslove, u doigravanju će igrati predposljednji tim iz Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Prvu ligu FBiH idu dva pobjednika doigravanja.

Podsjetimo, danas se igraju sve utakmice 27. kola Prve lige FBiH, a live tekstualni prijenos od 16:30 sati možete pratiti na portalu SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi