Poznati su učesnici doigravanja za Prvu ligu FBiH

Žrijeb u utorak

Poznati su učesnici doigravanja za Prvu ligu FBiH

A. Čaušević

Dva kluba će izboriti plasman u Prvu ligu FBiH za takmičarsku sezonu 2021/22.

U žrijebu koji je na programu u utorak 25. maja naći će se pet klubova i to iz razloga što je ranije Druga liga grupa Zapad podijeljena u dvije grupe.

Prema propozicijama takmičenja pobjednik grupe Zapad bit će poznat nakon dvomeča dvije ekipe. Igrat će se u kup sistemu, žrijeb će odlučiti domaćina.

Nakon što se dobije pobjednik grupe Zapad uslijedit će i doigravanje za ulazak u Prvu ligu FBiH. Potencijalni parovi će biti izvučeni u utorak.

Inače, ekipe koje ispunjavaju sve potrebne uslove te su stekli pravo nastupa u narednoj sezoni su i pozvane na žrijeb. Radi se o timovima:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- FK Borac Jelah
- OFK Gradina Srebrenik
- HNK Tomislav Tomislavgrad
- NK Vitez
- NK Podgrmeč Sanki Most

Podsjećanja radi iz Prve lige FBiH će ispasti samo Slaven jer je Olimpik prebačen u kantonalni rang takmičenja. Promociju u Premijer ligu izborilo je Posušje.

Top Komentari

Sanagoal
Podgrmeč je zaslužio i plasman u Premijer Ligu ? Bilo bi ludo da nam Sarajevo ili Željo dojdu na megdan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi