Ko će u Prvu ligu FBiH? Zeleno svjetlo za tri kluba!

Sezona je u samo završnici

Ko će u Prvu ligu FBiH? Zeleno svjetlo za tri kluba!

A. Čaušević

Još uvijek nisu poznati svi učesnici Prve lige FBiH za narednu sezonu. 

Na održanoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova odlučivalo se o vanrednom postupku licenciranja klubova iz Druge lige Federacije BiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Feedracije BiH grupa Centar, Sjever, Jug, Zapad 1 i Zapad 2 koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022 dobili su sljedeći klubovi: FK "Borac" Jelah, OFK "Gradina" Srebrenik i HNK "Tomislav" Tomislavgrad.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022 nisu dobili: FK "Famos" Hrasnica, NK "Vitez" i NK "Podgrmeč" Sanski Most.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH", saopšteno je iz FS FBiH.

Podsjećanja radi u Prvu ligu će se plasirati dvije ekipe. Za sada je sigurno ispao Slaven, a da li će biti drugog putnika u niži rang zavisit će od toga da li će Olimpik ispasti iz Premijer lige ili ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi