Bratstvo se prošetalo kroz Lukavac, Jedinstvo do vrha napunilo mrežu Gradine

Prva liga Federacije BiH

Bratstvo se prošetalo kroz Lukavac, Jedinstvo do vrha napunilo mrežu Gradine

E. Oštraković

Danas su odigrane utakmice 11. kola Prve lige Federacija Bosne i Hercegovine, a u kantonalnom derbiju Bratstvo je ostvarilo pobjedu kod Radničkog.

Bratstvo je u kantonalnom derbiju ostvarilo ubjedljivu pobjedu u Lukavcu protiv Radničkog. Niko nije očekivao laganu pobjedu gostiju, a na kraju je bilo 0:3.

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol a strijelac je bio Hadžimujić, te su gosti otišli na odmor sa vodstvom od 0:1.

U drugom poluvremenu pitanje je bilo kojim rezultatom će gosti ostvariti pobjedu, jer domaća ekipa za 90. minuta nije uputila nijedan šut u okvir gola.

U 88. minuti je Mujkić povisio na 0:2, a konačan rezultat postavio je Aljić u 93. minuti utakmice, te je tako ovjerio visoku pobjedu Gračanlija.

Ekipa Tomislava je ispustila vodstvo koje su imali sve do 80. minute na gostovanju kod Simm Baua.

Oglasi

Naime, od 43. minute je Tomislav imao prednost na gostovanju kod Simm Baua, ali je domaća ekipa uspjela preokrenuti prednost golovima u posljednjih deset minuta i tako je ostvarila važnu pobjedu.

Jedinstvo je ostvarilo neočekivano visoku pobjedu na domaćem terenu protiv Gradine, koja je u Bihać došla kao favorit obzirom na formu u kojoj se nalazi.

Već u prvoj minuti bilo je 1:0 za domaće, a strijealc je bio Bandić. u 18. minuti dosuđen je penal za Jedinstvo, a u gol ga je pretvorio Merdović.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan gol i to u 44. minuti kada je Selman smanjio na 2:1 i vratio Gradinu u život.

Ipak Bandić u 66. minuti i Jusić u 70. minuti potvrdili su na kraju veoma visoku, ali sasvim zasluženu pobjedu Jedinstva.

Vrijedi spomenuti da je GOŠK ostao prvi na tabeli, a drugo je sada gračaničko Bratstvo. Ipak, razlika nakon samo 11 odigranih gola iznosi čak deset bodova u korist GOŠK-a iz Gabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ekipa Radnika je u Hadžićima uspjela da ostvari minimalnu pobjedu protiv ekipe TOŠK-a iz Tešnja u dosta čvrstoj utakmici.

Navijači su mogli da vide samo jedan pogodak na ovom susretu, a strijelac gola vrijednog tri boda za domaću ekipu bio je Dervišagić u 33. minuti.

Top Komentari

imeiime
Kakve se ovdje mutne radnje desavaju to je za nepovjerovati. Jos kada u ovu ligu za godinu ili dvije dodje kerojedova i mozzartova prcija tek onda ce da bude cirkus
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti