Simm Bau sve dalje od vrha tabele, Rudar nosi bodove iz Žepča

Derbi 20. kola Prve lige FBiH

Simm Bau sve dalje od vrha tabele, Rudar nosi bodove iz Žepča

S. Mlaćo
U derbi susretu 20. kola Prve lige FBiH danas su u Žepču snage odmjerili NK Vis Simm Bau i Rudar Kakanj.

Oba tima su loše otvorili drugi dio sezone, pa su bili pod imperativom osvajanja bodova, a na kraju je završilo 3:1 za goste koji su tako prekinuli niz od četiri poraza.

Simm Bau je prvi mogao povesti, no udarac sa 11 metara Mahmutovića odbranio je golman Bekan. Dalo je to krila Rudaru koji do kraja prvog dijela postiže dva pogotka. Mirza Šubo je pogodio u 26. minuti, a Damir Bečak u 43.

Drugi dio bolje otvara domaći tim. Krenuli su izabranici Darke Vojvodića na sve ili ništa, pa je u 66. minuti Mirza Kovač pogodio nakon gužve pred golom Bekana.

Simm Bau je i dalje napadao, no bilo je to poprilično jalovo, a gosti su šansu čekali iz kontri. Sve je riješio u sudijskoj nadoknadi Idriz Džafić.

Prva liga FBiH, 20. kolo

NK Vis Simm Bau – FK Rudar Kakanj 1:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Vis Simm Bau: Mustačević, Hasić, Dizdarević, Huseinspahić, Konjalić, Kalesić, Stapić, Jamak, Isaković, Kovač, Mahmutović.

FK Rudar Kakanj: Bekan, Goralija, Hrelja, Šubo, Bečak, Čehajić, Imamović, Musić, Duraković, Gačan, Sadiković.

Top Komentari

Adriano
Rudar je institucija!
3 0
Kako kaže ovaj prevarant vojvodić. Ja gdje dođem tu su i rezultati. Kakva prevara od trenera.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi