Određen datum početka nove sezone Prve lige FBiH, te četiri Druge lige

Izvršni odbor potvrdio

Određen datum početka nove sezone Prve lige FBiH, te četiri Druge lige

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH, na sjednici održanoj 20.05.2022. godine razmatrao je pitanje početka takmičarske sezone 2022/2023 m:tel Prve lige Federacije BiH i Druge lige Federacije BiH.

Shodno odluci IO NS FBiH takmičarska sezona 2022/2023 m:tel Prve lige Federacije BiH počinje 13/14.08.2022. godine, a prvi dio sezone se završava 19/20.11.2022. godine.

Također, takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar, Sjever i Zapad će započeti 13/14.08.2022. godine, dok takmičenje Druge lige FBiH grupa Jug počinje 20/21.08.2022. godine.

Prvo kolo završnice Kupa Federacije BiH igrat će se 14.09.2022. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, dva kola prije kraja lider u Prvoj ligi FBiH je FK Igman Konjic, dok su prvaci četiri Druge lige FBiH NK Stupčanica, NK Iskra, FK Radnički Lukavac i FK Klis.

Bugojanci još uvijek nisu dobili licencu za viši rang, pa je veliko pitanje da li će se i naći u baražu. Ukoliko se to ne desi, baraž će igrati tri ekipe.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti