"Prvenstvo neće biti regularno u slučaju skraćene verzije"

Jasan je stav Radničkog

"Prvenstvo neće biti regularno u slučaju skraćene verzije"

S. Mlaćo

U Srbiji klubovi počinju sa treninzima.

Očekuje se nastavak prvenstva početkom juna, a iz Radničkog Niš ističu da ima dovoljno vremena da se prvenstvo završi po ranijim propisima, a nikako da se ista mijenjaju.

"Ukoliko se usvoji 'skraćena' verzija, prvenstvo u svakom slučaju ne može da bude regularno, jer nije odigrano po propisima koji su definisani pre početka sezone . Odigravanje samo četiri utakmice, od propisanih 11, neće imati nikakav takmičarski značaj i biće to nepotrebno trošenje materijalnih i ljudskih resursa po klubovima, jer neće suštinski ništa moći da promene u odnosu na stanje na tabeli koje sada imamo. Mečevi bez ikakvog takmičarskog značaja neintresantni su i za klubove i za sportsku javnost", stoji na stranici srbijanskog superligaša.

"U svakom slučaju takav završetak prvenstva, mimo propisa koji su važili na njegovom početku čine sezonu neregularnom, a za tako nešto ne postoje realni razlozi i opravdanje. Ima dovoljno vremena da se odigra svih 11 predviđenih kola i da se prvenstvo regularno završi krajem juna ili početkom jula, pa da posle kraće pauze (igrači su već iskoristili odmor od gotovo dva meseca za vreme trajanja epidemije) počne nova sezona 2020/2021, odnosno njen jesenji deo u terminu kada inače svake sezone i počinje, a to je prva polovina jula. Zbog svega ovoga, potpuno je neopravdano razmišljanje nekih pojedinaca da se fudbalsko prvenstvo 2019/2020 skrati za čak sedam kola", stoji u saopštenju, te se dodaje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički se zalaže da se prvenstvo odigra do kraja ili da se prizna trenutno stanje na tabeli, svakako bez ta dodatna četiri meča. Ukoliko se ipak donese odluka da se prvenstvo skrati za sedam kola i time se ugrozi regularnost takmičenja, Radnički iz Niša ozbiljno će razmisliti o tome da li će da troši svoje materijalne i kadrovske kapacitete za odigravanje samo četiri meča".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi