Prvi dan turnira u Vitezu uspješno okončan, danas nova uzbuđenja

U finalu dva federalna prvoligaša

Prvi dan turnira u Vitezu uspješno okončan, danas nova uzbuđenja

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U Vitezu je jučer odigran prvi dan Memorijalnog turnira Galib Mujičić.

Iako zbog mjera i propisa uzrokovanih pandemijom koronavirusa ništa više nije bilo isto kao ranijih godina, organizatori su učinili sve da orgnizacija bude na visokom nivou, za što zaslužuju pohvale.

U prvom meču Rudar iz Kaknja je demolirao bugojansku Iskru 8:0. Bugojanci su zbog teške situacije u klubu stigli sa juniorima i kadetima pa sam rezultat i nije iznenađenje.

Hat trick je upisao Mirza Šubo, po dva pogotka su dodali Nermin Hodžić i Kenan Dervišagić, a jedan Malik Gačić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U drugom polufinalnom meču novi prvoligaš NK Viss Sim Bau je opravdao ulogu protiv FK Vitez. Bilo je 5:0. Za tim Jasmina Džidića strijelci su bili dva puta Eldin Suljić, te po jednom Dženis Huseinspahić, Elmedin Alić i Mirza Kovač.

Danas se igra susret za treće mjesto i finalni meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi