Kulaš odmor u BiH iskoristio za produženje licence: Želim nastaviti sa edukacijom

Sa uspjehom vodio NK Iskra, sada živi i radi na Islandu

Kulaš odmor u BiH iskoristio za produženje licence: Želim nastaviti sa edukacijom

S. Mlaćo

NK Iskra iz sezone u sezonu proživljava teške dane. Bugojanci još uvijek nisu ni počeli sa pripremama za Drugu ligu Zapad, a ubrzo će im početi nova sezona.

No to i nije novost. Novost bi ljubiteljima nogometa u tom gradu bila da je sve iole normalnije, ali 'normala' na Jakliću već odavno ne postoji, što naravno nije ni želja odgovornih.

Na Jakliću po lijepom pamte mladog stručnjaka Senida Kulaša koji je ponikao u ovom klubu, zatim bio i trener kadetske, te seniorske momčadi. U teška vremena koja su se nastavila i poslije njega, Kulaš je ostvarivao zapažene rezultate.

Imam dva angažmana i posao u fabrici ribe

Svoj životni put nastavio je na dalekom Islandu, gdje je proveo i jedan dio igračke karijere. Trenutno je na odmoru u BiH, a priliku je iskoristio za produženje UEFA "A" trenerske licence u glavnom bh. gradu.

"U budućnosti planiram upisati za PROFI licencu. Na Islandu sam sa Snaefellom osvojio pehar Kup dvizije C, a to je bio ujedno prvi pehar za ovaj klub. U skorije vrijeme želim preuzeti "ozbiljniji" klub i nastaviti sa edukacijom u trenerskom poslu", kazao je Kulaš za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kulaš je sa kadetima NK Iskra bio prvak u sezoni 2015/16, a sa seniorskom momčadi je osvojio KUP SBK/KSB, te ostvario plasman u Prvu ligu FBiH.

Sluha za nešto više od odgovornih nije bilo, tako da je svoj životni put odlučio nastaviti daleko od onih kojima uspjeh, znanje i kvalitete nisu mjerilo u životu, odnosno poslu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi