Prvi golgeter Serije A želi nazad na teren: Ja volim ovu profesiju!

Immobile spreman za nastavak sezone

Prvi golgeter Serije A želi nazad na teren: Ja volim ovu profesiju!

Prvi golgeter Serije A Ciro Immobile spreman je da se vrati na teren uprkos nekim rizicima kojima bi se tom prilikom možda izložio.

U Italiji se polako život vraća u normalu. Vlada je počela s fazom II popuštanja mjera koja uključuju ponovno otvaranje nekih trgovina, trčanje u parku ali sportašima u ekipnim sportovima još uvijek nije dozvoljeno da uđu u trening centre.

Immobile je jedan od onih koji su razočarani takvom odlukom i traži odgovore...

"Ne želim da se vratim na teren samo zbog toga što je Lazio drugi na tabeli, nego zbog toga što mi nedostaje ono što radim. Ja volim svoju profesiju", kaže Immobile za Lazio Style Radio.

"Ne želim da izazovem nevolje ili da nekoga prozivam, samo pitam kao građanin Italije zašto nam nije dopušteno treniranje. Ja sam profesionalac koji čeka vijesti o tome kada će ponovo moći na posao. Mi samo želimo da se vratimo na posao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Spremni smo da igramo i po ljetnim vrućinama jer možemo biti zabavni ljudima koji čak neće dobiti priliku ni da odu na odmor. Svi ostali igrači iz drugih klubova s kojima sam razgovarao razmišljaju na isti način i svi želimo da se vratimo na teren. Kako je moguće da mogu izaći u neki rimski park i trčati a ne mogu otići u Trening centar Lazija gdje bi bio daleko bezbijedniji kada je u pitanju socijalna distanca i sve ostalo?", pita se Immobile.

Još uvijek nije poznata sudbina Serije A a Ciro i njegov Lazio svakako se nadaju da će što prije na teren kako bi borba za orvaka Italije mogla biti nastavljena. Nebesko-plavi samo su bod udaljeni na tabeli od Juventusa 12 kola prije kraja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi