"Prvi put u karijeri se nisam radovao golu"

Vitor Hugo, strijelac jedinog gola za Fiorentinu

"Prvi put u karijeri se nisam radovao golu"

E. Škorić

Vitor Hugo je stoper Fiorentine i svoj prvijenac u dresu Vila postigao je tek nedavno u pobjedi nad Beneventom (1:0).

Gol je postigao sedam dana nakon smrti njegovog saigrača i prijatelja Davidea Astorija, umjesto kojeg je i dobio šansu od prve minute.

Brazilac je postigao pogodak za 1:0, ali ni njemu, a ni nikome u Fiorentini nije bilo do slavlja. Sve je bilo u znaku odavanja počasti Astoriju kojeg su pronašli mrtvog u hotelu u Udinama.

"Bio je to loš dan za sve nas. Prošli smo tužnu nedjelju. Po prvi put u životu nisam bio sretan što sam dao gol i što smo pobijedili", kazao je Hugo, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Možda sam jednostavno osjećao da je Davide trebao biti na mom mjestu. To je trebao biti njegov gol. Kada sam stigao u Firencu, Astori me prvi zagrlio. Igrat ćemo za Davidea do kraja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi