Prvi put u polufinalu Lige prvaka tri trenera iz jedne države
Foto: EPA

Za koji dan slijede polufinalni susreti Lige prvaka

Prvi put u polufinalu Lige prvaka tri trenera iz jedne države

S. Bošković

Za nekoliko dana očekuju nas polufinalni duel Lige prvaka u Lisabonu.

Svoje mjesto u polufinalu za sada su osigrali fudbaleri PSG-a, RB Leipziga i Bayerna iz Minhena, dok će posljednji putnik u polufinale biti poznat nakon večerašnjeg meča između Lyona i Manchester Cityja.

No, polufinale Lige prvaka 2020. godine će ući u historijske knjige. Naime, nikad prije u ovoj fazi takmičenja nije se desilo da će tri trenera iz iste države biti u polufinalu.

Naravno, država iz koje dolaze tri trenera je Njemačka.  U polufinalnom duelu između PSG-a i RB Leipziga snage će "kraj aut linije" odmjeriti Thomas Tuchel i Julian Nagelsmann, dok će Hansi Flick kao treći Njemac ići na megdan Pepu Guardioli ili Rudi Garciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrijedi napomenuti da se večerašnji susret između Manchester Cityja i Lyona igra s početkom od 21 sat na stadionu Jose Alvalade.

Pobjednik ovog duela će 19.08. na istom stadionu igrati protiv Bayerna iz Minhena, dok će dan ranije, odnosno 18.08. na stadionu Luz igrati RB Leipzig i PSG.

Top Komentari

Penderinos
I pep je švabo, nije dzaba 3 godine trenirao bavarce
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti