Prvijenac Riada Bajića nedovoljan Basaksehiru

Basaksehir poražen na gostovanju

Prvijenac Riada Bajića nedovoljan Basaksehiru

Bh. reprezentativac Riad Bajić postigao je večeras prvijenac u dresu Basaksehira u koji je stigao zimus na posudbu iz Udinesea.

Istanbulski tim je u okviru 25. kola Superlige poražen u gostima od Alanyaspora s visokih 4:1, a jedini gol Basaksehira bio je djelo Bajića koji je priliku za igru dobio na startu drugog poluvremena.

No, krenimo ispočetka. Domaći sastav je mnogo bolje otvorio meč, a prvi gol u mreži Basaksehira je viđen u 32. minuti kada je za slavlje Alanyaspora pogodio Junior Fernandes.

Prednost Alanyaspora od 1:0 je bila na snazi sve do 66. minute. Prednost domaćih udvostručio je Karaca, da bi u 81. minuti mrežu Basaksehira zatresao i Akbaba. Samo četiri minute kasnije gosti uspijevaju da smanje prednost preko našeg Bajića, a sve dileme oko pobjednika u ovom meču otklonio je Fernandes u 88. minuti svojim drugim golom.

Osim Bajića, za Basaksehir je protiv Alaynaspora nastupio i Edin Višća koji je odigrao svih 90 minuta.

Nakon ovog poraza Basaksehir je i dalje na drugoj poziciji sa 50 osvojenih bodova, koliko ima i vodeći Galatasaray, dok je Alanyaspor na 13. mjestu.

Turska liga, 25. kolo:

Alanyaspor - Basaksehir 4:1

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi