Prvo proba, pa ugovor: Alex Song na vratima povratka u Španiju

Bivši veznjak Barcelone i Arsenala konačno pronašao novi klub?

Prvo proba, pa ugovor: Alex Song na vratima povratka u Španiju

Nekadašnji reprezentativac Kameruna i defanzivni veznjak Barcelone i Arsenala Alex Song je bez angažmana od kada je prije 15-ak dana raskinuo ugovor sa Rubin Kazanom zbog finansijskih poteškoća u kojima se našao ovaj klub.

Iskusni Song je od tada trenirao sa svojom bivšom ekipom, Arsenalom, kako bi ostao u dobroj fizičkoj formi do pronalaska novog kluba, a za to vrijeme je veliki broj navijača Topnika izrazio želju da se 30-godišnjem Kameruncu ponudi ugovor.

Od toga neće biti ništa jer je Song već otputovao za Španiju, tačnije na probu sa ekipom Betisa. Ukoliko zadovolji tokom probnom perioda Song će potpisati ugovor sa Betisom, te će se tako pridružiti svojim nekadašnjim saigračima iz Barcelone, Marcom Bartrom i Cristianom Tellom.

Podsjetimo, Song se, zajedno sa nekadašnjim saigračem iz Arsenala Samirom Nasrijem, povezivao sa odlaskom u Benevento, ali čini se da je Betis njegova naredna destinacija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alex Song je karijeru počeo u Bastiji, da bi iz ove ekipe 2005. godine stigao u Arsenal. Kratko je bio posuđivan Charltonu, a 2012. je prešao u Barcelonu. Jedno vrijeme je nastupao za West Ham kao posuđen igrač, da bi 2016. godine stigao u Rubin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi