Benevento u januaru zamalo doveo dvojicu svjetski poznatih fudbalera

Propali pregovori

Benevento u januaru zamalo doveo dvojicu svjetski poznatih fudbalera

Italijanski prvoligaš Benevento je ove zime krenuo sa rekonstrukcijom ekipe kako bi do kraja sezone pokušao napraviti čudo i izboriti opstanak u Seriji A.

Klub su pojačali neki prilično poznati fudbaleri poput Guilhermea iz Legije i Billonga iz Maribora, a najveće ime koje je obuklo crveno-žuti dres je svakako Bacary Sagna.

Međutim, do danas nije bilo poznato da je Benevento bio na pragu angažovanja još dva fudbalera koji su u prošlosti bili velike zvijezde i za koje je čuo cijeli svijet.

Benevento je bio u pregovorima sa Alexom Songom i Samirom Nasrijem koji su, baš poput Sagne, najviše ostali upamćeni po vremenu provedenom u Arsenalu. Na kraju, ni jedan ni drugi nisu uspjeli pronaći zajednički jezik sa Upravom Beneventa, a razlozi zbog kojih su transferi propali nisu poznati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski klub je želio iskoristiti činjenicu da su i Song i Nasri trenutno slobodni igrači nakon raskidanja ugovora sa Rubinom i Antalyasporom i dovesti ih besplatno, ali sve je ostalo samo na pokušaju.

Benevento će od naredne sezone gotovo sigurno ponovo biti drugoligaš, pa bi ovi transferi zaista odjeknuli da su zaista i realizovani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi