Prvo Savez, pa policija: Nove kazne za NK Zvijezda

Agoniji nema kraja

Prvo Savez, pa policija: Nove kazne za NK Zvijezda

E. Škorić

Pobjedu Zvijezde nad Orašjem (2:1) zasjenili su novi problemi u kojima se našao prvoligaš iz Gradačca.

Nedavno se dogodio skandal nakon meča Zvijezda - Olimpik, pa su Gradačačani žestoko kažnjeni od strane Federalnog saveza.

Tada je klub dobio kaznu od 5.000 KM i tri utakmice bez publike (prva utakmica kazne odrađena danas), dok su kažnjeni i komesar za bezbjednost Sadik Šaldić novčanom kaznom od 2000 KM i zabranom vršenja funkcija u fudbalu narednih šest mjeseci, a pokrenut je i disciplinski postupak protiv predsjednika Zvijezde Šefika Moćića.

Da uvijek može gore, pokazalo se i u slučaju Zvijezde. Danas su stigle prekršajne prijave od strane Policijske uprave Gradačac. Kako javlja Gradačački glas, prijave su podnešene protiv članova Upravnog odbora i navijača NK Zvijezda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Kako smo saznali u klubu članovi Upravnog odbora NK Zvijezda i jedan dio publike dobili su prekršajne prijave sa od po 150 KM, dok je klub kažnjen sa 2000KM. Iz Zvijezde su kazali kako će sve završiti na sudu, te se pitaju ima li odgovornosti i policije koja nije bila u stanju gotovo dva sata izvesti šest ljudi sa stadiona, zbog čega je mogao i nastao je još veći problem", navodi se na facebook stranici Gradačački glas.

Uz sve probleme, Zvijezda je ostala i bez trenera jer je danas ostavku podnio Senad Hadžić nakon utakmice sa Orašjem. Unatoč pobjedi Zvijezde, on se odlučio na odlazak.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Pa koliko bi trebalo kaznit Siroki kad su za ovo kaznili ZVIJEZDU sa 3 utakmice.SAVEZ napolje.
2 1
ratip irats
Ko ce kaznjavati sudije!? Izgleda oni bezgresni!! Novinari, hocete li Vi sta raditi? Ili samo prepisivati?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije