Velika kontroverza kod penala za PSG: "Nevjerovatno je šta se dogodilo"

U Angersu bijesni

Velika kontroverza kod penala za PSG: "Nevjerovatno je šta se dogodilo"

E. Škorić
Teme:

Pobjeda PSG -a nad Angersom naširoko se komentariše u Francuskoj.

PSG je pobijedio Angers s 2:1 u petak navečer, a gol za pobjedu stigao je nakon penala koji je dosuđen Parižanima. Kylian Mbappe je u 87. minuti s bijele tačke donio bogatom francuskom klubu nova tri boda.

Prije nego je dosuđen penal za PSG, evidentno je da je Mauro Icardi rukom povlačio gostujućeg nogometaša Romaina Thomasa, a u nastavaku te akcije Argentinac je izborio najstrožu kaznu jer je nakon udarca glavom lopta pogodila jednog igrača gostiju u ruku. VAR je taj detalj uočio i sudija je pokazao na penal, no pitanje je - zašto je VAR "zažmirio" na prethodnu situaciju kada je evidentno da je Icardi napravio faul u napadu?

"Nevjerovatno je šta se dogodilo. Poraz od 1:2 ovdje nije sramota, ali u ovom slučaju jednostavno je nemoguće. Radili smo cijelu sedmicu kako bismo odigrali dobru utakmicu. Umoran sam od ovog VAR -a. Uložili smo milione u to i ne znamo ni kako da koristimo VAR", rekao je Angersov nogometaš Romain Thomas za Prime Video nakon meča.

“Iritira me jer sam strastven prema nogometu i posvećen sam njemu, pazim na ono što radim. Icardi pravi prekršaj, povlači me za ruku, padam, a zatim maksimalno koristi svoj položaj da dobije penal. Frustriran sam", dodao je Thomas.

Oglasio se i sam klub koji je sinoć oštećen u Parizu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nismo navikli žaliti se. Jednostavno tražimo dosljednost, korektnost i poštovanje. Poštovanje prema igračima, osoblju, navijačima koji daju sve od sebe. Zato što volimo nogomet. Samo. Nemamo ništa protiv PSG -a ili samog VAR sustava. Protivimo se samo njegovoj opasnoj upotrebi koja stvara frustracije i nepravdu. Možda ćemo sutra imati koristi od VAR-a, ali to ne rješava problem. Samo sportski aspekt trebao bi utjecati na rezultat utakmice".

Top Komentari

Klicko
Francuski real m
4 5
dedizator
Franci prljavci
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi