Brine ih odlazak Mbappea? Ni najmanje! PSG spremio veliku januarsku 'bombu'!
Trener PSG-a spreman je platiti ogroman novac za igrača kojeg želi u svom timu. FOTO: EPA

Platiće ogroman novac

Brine ih odlazak Mbappea? Ni najmanje! PSG spremio veliku januarsku 'bombu'!

E. Oštraković

Dok se navijači PSG-a nadaju da će uprava ovog kluba nekako nagovoriti Mbappea da produži ugovor, iznenada se pojavila vijest da dovode veliko pojačanje.

Kako prenose engleski mediji, čelnici PSG-a žele da dovedu brazilskog veznjaka iz Newcastlea, a radi se o Bruni Guimaraesu.

Njegovo dovođenje neće biti nimalo lak zadatak za super bogati tim iz Francuske jer se radi o jednom od najboljih igrača u Newcastleu.

Ukoliko ga žele dovesti PSG će morati da aktivira njegovu otkupnu klauzulu koja iznosti čak 115 miliona eura.

Još jedan problem koji bi mogao praviti problem PSG-u jeste rivalstvo između vlasnika, tačnije između Katara i Saudijske Arabije.

Oglasi

Navodno su se odnosi između dvije nacije popravili u posljednje vrijeme, te postoji mogućnost o pregovaranju.

Jedan faktor ipak ide u prilog PSG-u, a to je odnos koji uprava ovog kluba ima sa agentom Bruna Guimaraesa, Giulianom Bertulaccijem.

On je nedavno već sklopio dva posla sa ovim timom. Njegovi fudbaleri Lucas Beraldo i Gabriel Moscarado su potpisali za PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bruno Guimaraes je u Newcastle stigao iz Lyona u januaru 2022. godine, a ove sezone odigrao je 28 utakmica u svim takmičenjima i postigao je jedan gol.

Navodno u PSG-u previše ne razmišljaju o Mbappeu nego je sav fokus prebačen na dovođenje sjajnog Brazilca iz Newcastlea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi