Poruka s tribina utakmicu PSG-a učinila poprilično nebitnom: Počeo je konačni obračun

Traži se odlazak Anne Hidalgo

Poruka s tribina utakmicu PSG-a učinila poprilično nebitnom: Počeo je konačni obračun

Midhat Šljivak
Teme:

PSG je večeras na Parku prinčeva savladao Lille s 3:1 u duelu 21. kola Ligue 1, ali ono o čemu se priča nije se dešavalo na terenu već na tribinama. Tamo su navijači pariškog velikana poslali jasnu poruku gradonačelnici Pariza Anne Hidalgo zbog koje će se klub, prema svemu sudeći, odseliti sa čuvenog stadiona.

Francuski velikan PSG lako bi mogao odseliti s Parka prinčeva. Gradonačelnica Anne Hidalgo vlasnicima pariškog kluba ne želi prodati čuveni stadion, pa su joj navijači ovog tima odlučili poslati jasnu poruku na utakmici protiv Lillea.

U jednom trenutku se na tribini gdje se nalaze vatreni navijači pojavio transparent kojim je apsolutno sve rečeno.

"Bez PSG-a Park više nema princa. Hidalgo ubija Pariz i njegovu magiju. Oteto od političara iako je stadion izgrađen za ljude", pisalo je na transparentu, a zatim je počelo skandiranje: "Hidalgo, ostavka".

Oglasi

Anne Hidalgo bez obzira na brojne ponude nema namjeru da prepusti stadionu vlasnicima PSG-a. To je nedavno još jednom istakla.

"Neće biti prodaje Parka prinčeva. To je nasljeđe Parižana. Sva rasprava je završena", saopštila je Hidalgo.

PSG razmatra selidbu, a postoje tri potencijalne destinacije na kojima bi mogli igrati u budućnosti. To su stadion Jean-Bouin (20.000) preko puta Parka prinčeva, stadion Sebastien Carlety (20.000), te zatvorena La Defense Arena (30.000) u Nanterreu.

PSG se lagano obračunao s Lilleom

PSG je večeras lagano savladao Lille s 3:1. Otvorena utakmica mogla je donijeti još golova, a na kraju je domaći tim bez Kyliana Mbappea upisao tri boda.

Gosti su poveli u šestoj minuti. Pogodio je Yazici za 0:1, ali do kraja prvog dijela PSG preko Ramosa (10.) i autogolom Alexsandra (17.) preokreće rezultat na 2:1.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 80. minuti kada je konačnih 3:1 postavio Randal Kolo Muani.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je prvi na tabeli s 50 bodova i ponovo im nema konkurencije, te će gotovo sigurno ponovo biti prvaci Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi