Predsjednik PSG-a rekao pravu istinu o Mbappeu, jedna rečenica "ugasila" navijače Real Madrida

Morao se oglasiti

Predsjednik PSG-a rekao pravu istinu o Mbappeu, jedna rečenica "ugasila" navijače Real Madrida

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana u fudbalskoj javnosti pojavila se informacija da je transfer Kyliana Mbappea u Real Madrid završena stvar, a sada se oglasio predsjednik PSG-a, Nasser Al Khelaifi, koji je odlučio da kaže pravu istinu.

Mbappe s PSG-om ima ugovor do kraja ove sezone i već je od januara dobio pravo da pregovara s drugim klubovima kako bi se odlučio za sebi najbolju opciju.

Naravno, odmah su počele špekulacije oko toga gdje će francuski reprezentativac nastaviti karijeru, a nije tajna da Real Madrid već godinama pokušava Mbappea dovesti na Santiago Bernabeu.

Prije nekoliko dana mnogi mediji, među kojima su L'Equipe i Marca, objavili su da je Mbappe donio odluku da karijeru nastavi u Real Madridu i da se samo čeka zvanična potvrda od strane klubova i igrača.

Također, pisalo se i da će Mbappe postati jedan od najplaćenijih igrača na svijetu odlaskom u Real, te da Florentino Perez nije štedio novac kako bi ga uvjerio da prihvati ponudu kraljevskog kluba.

Oglasi

Međutim, nakon svega oglasio se i Al Khelaifi koji je odlučio stati u kraj silnim špekulacijama oko toga da je poznato gdje će Mbappe igrati iduće sezone.

Predsjednik PSG-a demantovao je da postoji bilo kakav dogovor Mbappea i Real Madrida, te da još ništa nije odlučeno što je "ugasilo" euforiju navijača Reala.

"Kada zajedno donesemo odluku onda ćemo vam saopštiti istu. S Mbappeom se ništa nije desilo, ali baš ništa", poručio je Al Khelaifi.

On je poručio da sve ove špekulacije neodoljivo podsjećaju na situaciju od prije dvije godine kada je Mbappe bio u identičnoj situaciji, te se i tada tvrdilo da je njegov odlazak u Real Madrid završena stvar.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, tada se desilo pravo iznenađenje kada je PSG saopštio da je Mbappe produžio ugovor na dvije godine što niko nije očekivao jer su ga već svi vidjeli u dresu Reala.

Predsjednik Parižana odlučio je malo "stati na loptu" što se tiče špekulacija i jasno dati do znanja da je Mbappe i dalje igrač PSG-a, te da uopšte nije donio odluku oko toga gdje će igrati iduće sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nek igra mjesec dana u psg,drugi mjesec real itd.
1 0
I on i Davies su igrači reala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi