PSG nikada nije pobijedio italijanski tim u Ligi prvaka

Zabrinjavajući podatak za Parižane

PSG nikada nije pobijedio italijanski tim u Ligi prvaka

Edmir Škorić

U četvrtfinalu Lige prvaka PSG će igrati protiv Atalante.

Naizgled povoljan žrijeb za Parižane, no francuskog prvaka može da zabrine statistički podatak koji kaže da ovaj klub nikada ranije u Ligi prvaka nije pobijedio ekipu iz Italije.

PSG je izgubio obje utakmice u polufinalu 1995. godine protiv Milana, a zatim je u sezonama 2000/01 i 2018/19 remizirao u svim duelima protiv Milana i Napolija u grupnim fazama.

Osim toga, PSG-u u prilog ne ide ni to što je prvenstvo Francuske završeno još u martu, dok Atalanta svake sedmice igra utakmice u Italiji i već je odigrala šest duela u Seriji A po povratku nogometa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, PSG i Atalanta će igrati samo jednu utakmicu i to u Lisabonu na završnom turniru Lige prvaka, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv Leipziga ili Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti