Naizgled beznačajan poraz mogao bi koštati Pochettina otkaza na klupi PSG-a

Zidane mogući nasljednik?

Naizgled beznačajan poraz mogao bi koštati Pochettina otkaza na klupi PSG-a

E. Ganibegović

PSG je sinoć u "derbiju bogatih" poražen od Manchester Cityja (2:1) u petom kolu grupe A Lige prvaka.

Parižani su već ranije obezbijedili plasman u osminu finala Lige prvaka, pa im je ovaj poraz naizgled beznačajan. Međutim, beznačajan nije za trener ovog tima, Mauricija Pochettina.

Kako francuski mediji jutros pišu, argentinski stručnjak mogao bi vrlo lako dobiti otkaz. Pariška štampa dovodi u pitanje sposobnost 49-godišnjeg stručnjaka da upravlja timom punim zvijezda i svlačionicom punom ega.

Le Parisien piše kako zvučni ljetni transferi (Messi, Ramos, Wijnaldum, Donnaruma) nisu donijeli mnogo toga dobrog, te da uprava francuskog giganta već razmišlja o Pochettinovom nasljedniku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Isti izvor navodi kako je glavni kandidat za ovo mjesto Zinedine Zidane, bivši trener Real Madrida koji je trenutno bez angažmana. Navodno, PSG je s njim spreman početi pregovore koliko odmah.

S druge strane, Mauricio Pochettino povezuje se s vrućom klupom Manchester Uniteda, koji je ostao bez trenera nakon što je Ole Gunnar Solksjaer dobio otkaz nakon debakla protiv Watforda (4:1) za vikend u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi