PSG prepušta Koulibalyja Manchester Unitedu?

Cijena ne odgovara Parižanima

PSG prepušta Koulibalyja Manchester Unitedu?

Francuski Le Parisien piše da je Paris Seint-Germain odlučio prepustiti Kalidoua Koulibalyja Manchester Unitedu, s obzirom da "Sveci" smatraju da je cifra koju Napoli traži za svog štopera pretjerana.

Očekuje se da će stameni defanzivac napustiti San Paolo ovog ljeta. Koulibalyju je 29 godina, pa je ljetni prelazni rok jedna od zadnjih prilika da Napoli bogato zaradi od njegovog transfera i najvrijednijeg igrača u rosteru.

Barcelona, Real Madrid, Manchester City i Newcastle su se također povezivali sa Koulibalyjem, ali se vjeruje da su "favoriti" PSG i Manchester United.

Prema pisanu Le Parisiena, novi-stari prvak Francuske se povukao iz utrke za Koulibalyjev transfer jer se želi fokusirati na druge mete i jer čelnici PSG-a vjeruju da je cijena od 70 miliona eura pretjerana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je, međutim, već cijena sa velikim popustom jer je prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis dugo vremena insistirao na 100+ miliona eura za Senegalca. De Laurentiis je čak izjavljivao da je prošle godine odbio ponude od oko 100 milion eura za Koulibalyja.

Kako PSG odustaje od Senegalca, Manchester United sada ima prednost u utrci za transfer sjajnog štopera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi