Velikan je na koljenima: Nova blamaža i udarac koji najviše boli režirali su nestvarne slike
FOTO: EPA

Niko ne može da vjeruje

Velikan je na koljenima: Nova blamaža i udarac koji najviše boli režirali su nestvarne slike

Haris Zilić

Nije bajka, nije igrica, nije vic, velikan iz Amsterdama, ekipa Ajaxa fenjeraš je nizozemske Eredivise sa pet osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica. Nevjerovatno, ali istinito i fudbalski zaljubljenici ne mogu da vjeruju u trenutne slike.

U najvećem nizozemskog derbiju Kopljanici su danas poraženi od PSV Eindhovena rezultatom 5:2 i to je dodatna sol na ranu u tekućoj sezoni.

Vodio je Ajax 0:1 golom Van den Boomena iz desete minute, a na 1:1 poravnao je Lozano u 20. minuti utakmice.

Ajax na odmor odlazi sa vodstvo od 1:2, a drugi gol postigao je Brobbey u 40. minuti.

Kada se činilo da Ajax napokon izlazi iz krize i to u velikom derbiju u nastavku utakmice rapsodija Električara iz Eindhovena.

Oglasi

De Jong u 49. minuti poravnava na 2:2, Saibari u 53. minuti pogađa za 3:2, Lozano u 60. minuti pogađa za 4:2, a Lozano hat-trick zaokružuje u 72. minuti kada je pogodio za 5:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Užas za Kopljanike se nastavlja, a na ruku im nije išao ni rezultat još jednog današnjeg mečeva.

Volendam je savladao Excelasior rezultatom 3:1, preskočio Ajax na tabeli, tako da je tim iz Amsterdama fenjeraš u prvenstvu. PSV je lider na tabeli sa 30 bodova, deset pobjeda u deset utakmica.

Veliko je pitanje šta će do kraja sezone biti sa Ajaxom? Ovome dodajmo da je naš Benjamin Tahirović današnji derbi presjedio na klupi za rezervne fudbalere.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 10. kolo:

PSV Eindhoven - Ajax 5:2

Top Komentari

user1596891057
Sramota ovako veliki klub nakon 10 tj 8 kola zadnji na tablici ima da navijači polude ako već nisu,ovo je najgori start Ajaxa od postojanja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi