Na dva sarajevska stadiona sinoć je ukupno bilo nešto manje od 10 hiljada navijača

Nije ni loše

Na dva sarajevska stadiona sinoć je ukupno bilo nešto manje od 10 hiljada navijača

E. Škorić

U subotu su odigrane dvije utakmice trećeg kola Premijer lige BiH.

Obje utakmice odigrane su u Sarajevu. Prvo su u 19 sati snage odmjerili Željezničar i Posušje, a zatim Sarajevo i Zrinjski na Koševu. Plavi su slavili s 1:0 golom Mustafe Mujezinovića, dok je bordo tim razočarao te je poražen od gostiju iz Mostara s 2:0.

Ukupno je na Grbavici i Koševu bilo 9.750 gledatelja, ako je vjerovati zvaničnim zapisnicima i delegatima koji su bili na stadionima.

Stoji da je na stadionu Grbavica bilo 4.250 navijača, a zatim na Koševu 4.500 navijača.

U svakom slučaju, napokon uživamo u pravom fudbalu uz prisustvo publike. Nije još dopušteno korištenje punog kapaciteta stadiona, ali svejedno i trenutne odluke nadležnih organa dočekane su s radošću i od strane klubova i od strane samih navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva utakmica kola odigrana je u petak na Tušnju, gdje je Sloboda pobijedila Leotar s 1:0, a meču je prisustvovalo 1.700 gledatelja.

U nedjelju se sastaju Široki Brijeg i Radnik, u ponedjeljak Velež i Rudar, a meč Borca i Tuzle City će se naknadno odigrati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Ko je ovdje lud na Grbavici 4250 a na Kosevu 4500 daj nemoj zayebavat.
27 7
Uranija
Škoriću, 4500 + 4250 = 8750 a ne 9750 gledalaca! Trebamo se svi truditi da ovaj sportski portal napreduje iz dana u dan ali sa ovakvim svakodnevnim greškama će biti teško.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi