Finski reprezentativac provocira: "Džeko nije Messi"

Meč se igra u subotu

Finski reprezentativac provocira: "Džeko nije Messi"

A. Čaušević

Veoma bitan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina će igrati u subotu, a protivnik je selekcija Finske. 

Nakon dva odigrana kola BiH ima četiri, a Finska tri boda te je dojam da će se ove dvije selekcije zajedno sa Grčkom boriti za drugo mjesto, dok je kako sada stvari stoje prva pozicija rezervisana za Italiju.

Ako je slutiti po dosadašnjim utakmicama na golu skandinavske selekcije stajat će Lukas Hradecky, golman rođen u prijestolnici Slovačke, Bratislavi.

Hradecky je u najavi utakmice kazao da ukoliko žele na EURO protiv Zmajeva moraju osvojiti puni plijen te da Edin Džeko nije Lionel Messi.

"Ako želimo da se plasiramo morat ćemo pobijediti protiv Bosne", bio je direktan golman Bayer Leverkusena koji je nastavio:

"Protivnik šalje lopte na Džeku koji ih zatim odlaže ostalim igračima. Kada ga malo pristinete, Paulus Arajuuri (finski štoper op.a.) će mu disati za vratom, udarit će ga poneki put po stopao i on vjerovatno više neće biti vrhunski igrač. Džeko nije (Lionel) Messi".

Džeko je godinama jedan od najboljih svjetskih napadača kako u reprezentativnoj tako i u klupskoj kategoriji i ova izjava Hradeckog će sigurno biti dodatni motiv za kapitena Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica Finska - BiH se igra na Ratina stadionu u Tampereu u subotu od 18 sati po centralnoevropskom vremenu.

Glavni arbitar će biti Daniel Stefanski, dok će mu asistirati Marcin Boniek i Dawid Igor Golis. Za četvrtog sudiju je delegiran Krzysztof Jakubik.

Top Komentari

Čarapa
Za vas jeste.
18 0
Mase007
Pa dobro je covjek i rekao.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi