Pukki srušio Helene i zagorčao život Zmajevima

Finska pobijedila Grčku

Pukki srušio Helene i zagorčao život Zmajevima

A. Čaušević

Finska je u duelu 5. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo s 1:0 pobijedila Grčku.

Utakmica na Ratina stadionu u Tampereu je bila tvrda sa malim brojem izrazitih prilika, a pobjednika je odlučio gol iz penala.

Igrala se 52. minuta kada je Dimitros Kourbelis neoprezno srušio glena Kamaru, pa je sudija Juan Munuera opravdano pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo najbolji finski igrač Teemu Pukki koji je rutinski loptu pospremio u mrežu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pokušali su Heleni za preostao vrijeme utakmice doći do izjednačenja, međutim rezultat se nije promijenio pa je ostalo 1:0.

Ovim trijumfom Finska se značajno približila plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i zakomplikovala situaciji Bosni i Hercegovini jer je skandinavska selekcija i nakon ovog kola na +5 u odnosu na bh. reprezentaciju.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Italija 100% ide da pobjede Fince jel sa pobjedom u nedelju su 90% na EURO 2020. Mi moramo u Armenij uzeti 3 bosa, Grci su zavrsili svoje za to 2 mjesto.
4 0
Mica
moglibiti mamu zguzit ustaso nabijem ultras i tebe nakurac crkli dabogda jeboti tudjman krivosti terma.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi