Ne zaboravite dva današnja meča iz naše grupe koja su vrlo bitna za Zmajeve

Raspetljava se klupko u našoj kvalifikacionoj grupi

Ne zaboravite dva današnja meča iz naše grupe koja su vrlo bitna za Zmajeve

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Lithenštajna igra peti susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali gledajući tabelu, trebali bismo veću pažnju obratiti na preostala dva meča u našoj grupi. 

Naša selekcija igra protiv jedne od najslabijih reprezentacija svijeta pa je sasvim jasno da ne bismo trebali imati većih problema protiv takve ukoliko želimo, a želimo, da se plasiramo na EURO.

Dok Zmajevi budu odrađivali samo nešto jači trening na Bilinom Polju, u Finskoj i Armeniji će se voditi daleko znajačjnije bitke koje bi i za našu reprezentaciju trebale biti od velike važnosti.

Armenci od 18.00 sati kući igraju protiv Italije. Ukoliko ih, ne daj Bože, iznenade, onda smo u problemu. Armenija bi imala devet bodova, vjerovatno dva više od nas jer bismo mi trebali dobiti Lithenštajn, a u nedjelju bi igrala protiv nas i to kući. Imala bi sigurno veliki motiv da eventunom pobjedom Zmajeve potpuno eliminiše iz kvalifikacija, pa nam njena pobjeda nikako danas ne bi opdgovarala. S druge strane, Italija je već odmakla na tabeli sa maksimalnih 12 bodova i njen eventualni poraz nam baš i ne bi mnogo značio.

Ipak, Azzurri su veliki favoriti i nadamo se da će taj meč bez većih problema riješitri u svoju korist.

Nama je možda daleko bitnija utakmica u Finskoj gdje domaća selekcija u derbiju kola dočekuje Grčku. Finci već imaju devet bodova, a Grci tek četiri. Treba reći i to da su Grci 'prosuli' tri boda kući protiv Armenije pa oni na sve načine moraju večera nešto napraviti u Tampereu.

U slučaju pobjede, Finska bi imala čak 12 bodova i vjerovatno bi nadržala pet bodova prednosti u odnosu na naš tim pa nam se to svakako ne bi svidjelo. Ali i u slučaju poraza, odnosno pobjede Grčke, nezgodni Grci, koji uvijek imaju devet života, bi se vratili u igru a to ponovo ne bi bilo dobro. Dakle, ovdje bi nam možda najbolje odgovarao neriješen rezultat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, Zmajevi prije svega trebaju gledati sebe i svoje rezultate, ali nažalost već smo u ovom dijelu kvalifikacija u situaciji da smo primorani pratiti i neke druge mečeve.

Za nadati se da će večeras sve dobro proći i da će našem državnom timu vrata EURO-a nakon ovih mečeva ponovo biti nešto više otvorena.

Top Komentari

AmaRam4
E jesi glup novinar ko kurac znaci, cuj ne bi nam odgovarala pobjeda Armenije protiv Italije, al nam ne bi značio poraz Italije hahahaha kakav si ti bolid majkoo milaa f1 ti zavidi
0 5
kaskada24
Šta da očekuje repka kad mora da ovisi od rezultata drugih. Šta da očekuje BIH na Euru kad je dobije jedna Finska...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi