"Puno je teže raditi u Juventusu nego u PSG-u"
Rabiot se nalazi na pripremama Juventusa za novu sezonu

Adrien Rabiot se još uvijek privikava na novi režim rada

"Puno je teže raditi u Juventusu nego u PSG-u"

S. Pašalić

Adrien Rabiot je nedavno i zvanično postao novi igrač Juventusa.

24-godišnji francuski veznjak je stigao u Torino kao slobodan igrač nakon što je njegov ugovor sa PSG-om istekao te je sa Juventusom potpisao ugovor na četiri godine i zarađivat će po sezoni sedam miliona eura.

Rabiot se trenutno nalazi sa Juventusom na pripremama za novu sezonu, a sada je otkrio da je u italijanskom klubu puno teže raditi nego u PSG-u.

"Moji prvi dojmovi su dobri. Sretan sam što sam ovdje i želim dobro raditi. Dobro sam se osjećao nakon ove prve utakmice", rekao je Rabiot nakon prijateljske utakmice protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prošlo je 10 mjeseci otkako sam odigrao utakmicu i bilo je dobro. Fizički je došlo do nekih poteškoća jer je prošlo jedva više od sedmicu dana otkad smo ponovno počeli raditi, ali mislim da će s vremenom i više treninga sve biti bolje."

"Prerano je za usporedbu između talijanskog i francuskog nogometa, ali način rada je drugačiji. Što se tiče količine napora, mogu reći da je ovdje mnogo teže nego u Francuskoj.", dodao je Rabiot.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edo_edo91
teze raditi...pa lezo je godinu dana ...normalno da je teze...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi