Qarabag izgubio od Seville, Begović primio nesretan gol

Bh. golman branio na stadionu Sanchez Pizjuan

Qarabag izgubio od Seville, Begović primio nesretan gol

A. Čaušević

Asmir Begović je upisao još jedan nastup u Europa ligi. Qarabag je gostovao Sevilli i izgubio sa 2:0. 

Susret 5. kola igran na stadionu Sanchez Pizjuan je donio je dva gola. Prvi je postignut u 61. minuti. Gil je šutirao, lopta je pogodila jedno od gostujućih igrača, promijenila smjer i savladala Begovića.

Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi je postavio Dabbur. Ovim trijumfom Sevilla je zadržala maksimalan učinak u grupnoj fazi te definitivno potvrdila prvo mjesto na tabeli u grupi A.

Plasman u nokaut fazu je osigurao i APOEL koji je s 0:2 pobijedio Dudelange. Kiprani su pogađali preko Matića i Merkisa.

Sevilla ima 15 bodova, APOEL sedam, tri više trećeplasiranog od Qarabaga i bolji međusobni duel. Dudelange je na tri boda. U šestom kolu snage će odmjeriti APOEL - Sevilla te Qarabag - Dudelange.

U grupi D Sporting je u Lisabonu ponizio PSV. Domaći su slavili sa 4:0 uz još jednu briljantnu partiju Brune Fernandesa koji je zabio dva gola te upisao dvije asistencije. Još su pogađali Phellype i Mathieu. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:


Drugi meč ove grupe donio je gostujuću pobjedu LASK nad Rosenborgom 1:2. Strijelci za Austrijance su bili Goiginger u 20. te Frieser u 54. minuti. Za norveški tim je gol je postigao Johnsen u 45. minuti.

Uoči šestog kola dalje je prošao Sporting sa 12 bodova, LASK je drugi sa 10, PSV ima 7, a Rosenborg je bez bodova. U posljednjem kolu sastat će se LASK - Sporting i PSV - Rosenberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi