Quagliarella sa 36 žari i pali: Sada je otkrio i svoj recept

Druga mladost

Quagliarella sa 36 žari i pali: Sada je otkrio i svoj recept

Italijanski napadač Fabio Quagliarella sa 36 godina proživljava drugu mladost.

U dosadašnjem dijelu sezone Quagliarella je metu pogađao 21 put i trenutno drži čelo liste strijelaca Serie A. Iza sebe je ostavio "opasna" imena poput Cristiana Ronalda i Krzysztofa Piateka, a iako već u poznim godinama, našao se i na popisu selektora Mancinija za predstojeće kvalifikacijske utakmice.

Mnogi se pitaju u čemu je zapravo tajna njegove fantastične forme, a odgovor je dao za Tuttosport.

"Kako uspijevam u tome? Sa velikom dozom entuzijazma i mirnoće. Dovoljno imam godina da bih znao kako da kontrolišem emocije i pravo mi je zadovoljstvo biti u ovakvoj situaciji. Vrijeme ide dalje i ne treba trošiti mnogo vremena na razmišljanje o propuštenim prilikama ili nečem sličnom", izjavio je Quagliarella, prenose italijanski mediji. 

Do sada Quagliarella nikada nije imao ovakve brojke, a ovo mu je, vrijedi istaknuti, ujedno petnaesta sezona među najboljima u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Sampdorije je kroz karijeru igrao još za Torino, Juventus, Napoli, Udinese, Ascoli...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi