Sampdoria slavila protiv Sassuola, nezaustavljivi Quagliarella ponovo strijelac
Quagliarella je postigao sjajan gol protiv Sassuola

Fantastični napadač Sampdorije nastavi sjajan niz

Sampdoria slavila protiv Sassuola, nezaustavljivi Quagliarella ponovo strijelac

S. Pašalić

Sampdoria je u 28. kolu Serie A stigla na gostovanje kod Sassuola i ostvarila pobjedu rezultatom 5:3.

Odlično su gosti ušli u meč i u 15. minuti stigli do vodstva kada je Fabio Quagliarella asistirao, a Defrel pogodio za 1:0. U 36. minuti je bilo 2:0 za Sampdoriju, a Quagliarella je ovaj put bio strijelac.

Dvije minute kasnije Sassuolo uspijeva smanjiti na 2:1, a strijelac je bio Jeremie Boga. Već minutu kasnije Sampdoria ponovo povećava vodstvo kada je Linetty pogodio za 3:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu je Sampdoria nastavila sa dobrom igrom te je odmah u 46. minuti stigli

a do 4:1 kada je Praet pogodio mrežu domaćih. U 63. minuti Sassuolo je smanjio na 4:2 golom Duncana, ali Gabbiadini golom u 72. minuti ponovo vraća Sampdoriji prednost od tri gola. Pred kraj meča u 92. minuti Babacar je postavio konačnih 5:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fabio Quagliarella je novim golom i asistencijom srušio svoj rekord te sa svojih 36 godina uz postignutih 21 gol i upisanih 7 asistencija igra svoju najbolju sezonu u Seriji A.

Sampdoria je novom pobjedom došla na 9. mjesto sa 42 boda i ima samo dva boda manje od Torina koji je na 6. mjestu koje vodi u Evropsku ligu, dok je Sassuolo na 12. mjestu sa 32 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi