Mazzarri: Mancini je napravio svoj izbor i ja se neću prepirati s njim

Mazzarri: Mancini je napravio svoj izbor i ja se neću prepirati s njim

Edmir Škorić

Trener Torina Walter Mazzzari odbio je da komentariše to što njegov napadač Andrea Belotti nije na spisku italijanskog selektora Roberta Mancinija.

Mancini je odlučio da izostavi Belottija i Marija Balotellija sa spiska za naredne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Uvijek želim da ljudi poštuju moj izbor, tako da ni u kom slučaju neću kritikovati izbor druge osobe", komentirao je trener Torina Walter Mazzarri odluku Mancinija.

"Svi znaju koliko cijenim Andreu. Mancini je odgovoran, tako da ima pravo da bira one koji mu trebaju, a ja ću biti sretan zbog Sirigu i Izza, koji će predstavljati naš klub u nacionalnom timu", kazao je Mazzarri.

Italijanska reprezentacija će igrati 23. marta protiv Finske, a 26. marta protiv Lihtenštajna.

Kompletan spisak Italije:

Cragno, Donnarumma, Perin, Sirigu; Biraghi, Bonucci, Chiellini, Florenzi, Izzo, Mancini, Piccini, Romagnoli, Spinazzola; Barella, Cristante, Jorginho, Sensi, Verratti, Zaniolo; Bernardeschi, Chiesa, El Shaarawy, Grifo, Immobile, Kean, Lasagne, Pavoletti, Politano, Quagliarella

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi