Quaresma sa dva gola srušio Fenerbahče u velikom derbiju

Turska Super liga

Quaresma sa dva gola srušio Fenerbahče u velikom derbiju

Bešiktaš je danas savladao Fenerbahče sa 3:1 na domaćem terenu u okviru 23. kola turske Super lige.

Bila je ovo veoma bitna utakmica u borbi za titulu prvaka, a Bešiktaš je na kraju poslije preokreta slavio pobjedu.

Gosti su bolje otvorili meč i nakon samo osam minuta su poveli preko Fernandaa sa 1:0. U nastavku utakmice Bešiktaš je zaigrao mnogo bolje i do izjednačenja je stigao preko Vide u 49. minuti.

Do kraja susreta domaći su potpuno preokrenuli rezultat ,a briljirao je Quaresma. Portugalac je prvo u 77. minuti pogodio za 2:1, da bi u sudijskoj nadoknadi utakmice novim golom potvrdio pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš sada ima 44 boda i nalazi se na 3. poziciji i to zbog bolje gol razlike u odnosu na današnjeg rivala koji ima isti broj bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi