Vlada odobrila: Fudbal u Portugalu od 1. juna

Sezona bi se trebala nastaviti

Vlada odobrila: Fudbal u Portugalu od 1. juna

Portugalski sportski portal ABola.pt piše da će se fudbal u ovoj zemlji vratiti 1. juna.

Navodi se da će portugalska vlada od 1. juna dozvoliti nastavak održavanja sportskih događaja na otvorenom, a taj datum se podudara i sa posljednjom fazom plana za nastavak ekonomskih aktivnosti u Portugalu.

U planu koji je vlada pripremila, mogu se pronaći i preporuke za nastavak sportskih aktivnosti, kao i to da će biti dozvoljen nastavak aktivnosti u ekipnim sportovima, naravno bez publike.

Ipak, treba napomenuti da su u Portugalu već potpuno prekinuta takmičenja u rukometu, košarci, odbojci i futsalu tako da se konačna zvanična odluka čeka samo još kada je u pitanju profesionalni fudbal (1. i 2. liga).

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, fudbalska sezona u Portugalu je pod suspenzijom od 12. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi