Konačno je neko stao na stranu Saveza, za sve krivi glavne zvijezde, u fokusu "onaj s brojem 10"

Konačno je neko stao na stranu Saveza, za sve krivi glavne zvijezde, u fokusu "onaj s brojem 10"

Edmir Škorić

Septembarski mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Njemačkoj donijele su mnogo uzbuđenja, radosti i tuge, kako kome. Neke zemlje s Balkana su imale sjajne učinke, druge su "potonule". 

Definitivno je BiH gubitnik septembarskih kvalifikacionih mečeva i pored pobjede nad Lihtenštajnom. Poraz od Islanda u Rejkjaviku je ipak bio preskup, pa smo skoro ostali bez ikakvih šansi da se kroz kvalifikacije plasiramo na Euro, a takva sudbina zadesila je i Kosovo. Uzeli su veliki bod protiv Švicarske, ali su potom doživjeli poraz u Bukureštu od Rumunije.

Sportska novinarka s Kosova, Queqa Krelani, prozvala je jednog od igrača te reprezentacije nakon jučerašnje utakmice. Njoj je zasmetalo to što je dotični za neuspjeh krivio tamošnji nogometni savez.

Nogometaš Edon Zhegrov (24), koji je inače pod ugovorom s francuskim Lilleom, pripisao je poraz internim problemima u FFK (Nogometni savez Kosova), ali na njegove izjave oštro je reagovala zgodna novinarka.

"Onog igrača s brojem 10 (Zhegrov op.a) ne mogu shvatiti ozbiljno. Je li problem bio vaš egocentrizam na terenu ili kosovski savez? Moguće da ću za buduće utakmice pod hitno krenuti s pripremama za ceremoniju umirovljenja nekoliko igrača iz reprezentacije", poručila je lijepa novinarka pa je nastavila:

Oglasi

"Da biste nas uvjerili da ste vrijedni dresa svoje zemlje, morate igrati na terenu s dokazom da ste suprotnost onima koji vas izvode s terena. O unutrašnjim problemima FFK-a (kojih je mnogo) govori igrač koji je svojedobno postavljao uslove da iz U21 ode u A reprezentaciju?

Jeste li primijetili kako neki odmah nakon utakmice počnu spominjati svoje domoljublje, uspjehe, rat i žrtve naroda? Je li savez u problemu? Tone".

"Ali razlog broj 1 za ove rezultate je taj što momci poput Zhegrova i ostalih kolega misle da su šefovi saveza, dok savez misli da oni igraju na terenu. Pozovite igrače koji imaju minutažu! Nogomet su činjenice, statistika. Dosta s rezervistima!", napisala je Krelani, prenose kosovski mediji.

Inače, spomenuti Edon Zhegrov, koji nosi desetku u reprezentaciji Kosova, imao je na terenu sukob sa selektorom Primožom Glihom. Slovenac (55) bio je ljut na propuštenu šansu svoje zvijezde.

Oglasi

Kosovo je na kraju poraženo sa 2:0, a utakmica je na početku prekinuta i to na 50-ak minuta zbog natpisa "Kosovo je Srbija" na tribinama na kojoj su se nalazili rumunski navijači.

Kasnije je bio veliki broj startova, utakmica je odigrana pod visokim tenzijama, a crveni karton krajem prvog dijela dobio je Vedat Muriqi kod gostiju.

U 61. minuti Stanciu je promašio penal, ali se iskupio u 83. minuti golom iz igre, da bi u 93. minuti Mihaila postavio konačnih 2:0 i Kosovu ubio sve nade da može igrati na Euru. Postoji teoretska šansa, ali šanse su minimalne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mada, Kosovski nogometni savez žalio se UEFA-i zbog dešavanja u Bukureštu s nadom da će krovna kuća evropskog nogometa na kraju kazniti Rumune oduzimanjem bodova koji bi otišli na konto Kosovara.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cte-W_ZsTY6/[/instagram]

Top Komentari

Mowzilla
Bujrum u nas savez umjesto Pecikoze :D
1 0
dsimic
Svuda je dobrodošla!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi