Droga uništila zapaženu karijeru: Šest godina zatvora za bivšu zvijezdu nizozemskog fudbala
FOTO: EPA

Incidenti su ga doveli do zida

Droga uništila zapaženu karijeru: Šest godina zatvora za bivšu zvijezdu nizozemskog fudbala

Haris Zilić

Iz Nizozemske stižu nevjerovatne vijesti. Fudbaler Spartaka i povremeni reprezentativac Nizozemske, 32-godišnji Quincy Promes osuđen je na šest godina zatvora zbog prodaje droge.

Promes se tereti da je švercao i prodavao određenu količinu kokaina, a Sud u Amsterdamu je ovu presudu donio i zbog različitih otežavajućih okolnosti.

Nizozemskom fudbaleru je prvo prijetila kazna od devet godina zatvor, ali je "ublažena" na šest godina.

Okrivljen je i da je prodajom i švercom droge želio da ima veću finansijsku dobit što je još teža okolnost jer je riječ o poznatoj osobi koja iza sebe ulogu sportiste i čovjeka koji je imao jake finasijske ugovore.

Prema pisanjima nizozesmkih medija u jednom od obrazloženja stoji da je Promes pokušao i prokrijumčariti 1.350 kg kokaina preko luke u Antwerpenu.

Oglasi

Također dokazi protiv Promesa sakupljani su od januara 2020. godine, a u posljednje četiri godine imao je još incidenata.

Pokušao podmititi policiju

Prije dvije godine, napadač Spartaka iz Moskve žestoko je ušao u policijsku stanicu kako bi uvjerio prisutne policajce mitom da oslobode njegove prijatelje. Ovo je objavio ruski Mash, koji je objavio i slike incidenta.

Promes je tada čak ponudio dotičnim policajcima novac u zamjenu za oslobađanje njegovog prijatelja. Takođe je pravio zastrašujuće pokrete rukama.

Njegovo ponašanje je eskaliralo posljednjim dešavanjima i sada ide iza rešetaka. Spartak će odmah raskinuti ugovor koji Promesu ističe u junu 2024. godine.

Iza sebe ima vrlo zapaženu karijeru. Nosio je dres Ajaxa, Twentea, Go Ahead Eaglesa, Seville i pomenuto Spartaka.

Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 50 utakmica i postigao sedam golova, a bio je i standardan omaldinski reprezentativac svoje zemlje.

Na kraju su ga nedisciplina i ponašanje doveli do zida i sigurno bacili mrlju na sve ono što je uradio u fudbalskoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi