Objavljen snimak: Bivša zvijezda Ajaxa pokušava da podmiti policiju, bit će krivično gonjen

Našao se u problemu

Objavljen snimak: Bivša zvijezda Ajaxa pokušava da podmiti policiju, bit će krivično gonjen

Edmir Škorić

Nekadašnji nizozemski reprezentativac Quincy Promes je trenutno povezan sa skandalom zbog mita u Rusiji.

Prije godinu dana, napadač Spartaka iz Moskve žestoko je ušao u policijsku stanicu kako bi uvjerio prisutne policajce mitom da oslobode njegove prijatelje. Ovo je objavio ruski Mash, koji je objavio i slike incidenta.

Promes, koji sada ima 31 godinu, prijavio se u policijsku stanicu kada je saznao da su njegovi prijatelji uhapšeni zbog sumnje da posjeduju drogu.

Rusija ima politiku nulte tolerancije prema drogama. Posjedovanje i trgovina drogom mogu donijeti dugogodišnju zatvorsku kaznu. Bivši nizozemski reprezentativac je tražio da njegovi prijatelji budu pušteni na slobodu. Kada se policija nije složila, pobjesnio je.

Promes je tada čak ponudio dotičnim policajcima novac u zamjenu za oslobađanje njegovog prijatelja. Takođe je pravio zastrašujuće pokrete rukama.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/SleeveZipperr/status/1706353650392522944[/twitter]

Ruski Mash izvještava da u konačnici mito nikada nije plaćen. Ubrzo nakon nevjerovatnog incidenta, prijatelji bivšeg igrača Ajaxa pušteni su na slobodu.

Promes bi se sada mogao suočiti s krivičnim prijavama zbog pokušaja podmićivanja policije.

Spartak Moskva je takođe reagovao na situaciju. Ruski klub za koji igra poručio je da u očima kluba nije uradio "ništa nezakonito". U junu prošle godine, Promes je osuđen na 18 mjeseci zatvora u Nizozemskoj jer je izbo nožem svog rođaka. On se tada žalio.

Za Quincyja Promesa vežu se razni skandali i njegova karijera otišla je skroz u drugi plan.

Pored Spartaka igrao je dvije sezone za Ajax, jednu za Sevillu i Go Ahead Eagles, te tri godine za Twente.

Za reprezentaciju Nizozemske skupio je ukupno 50 nastupa i postigao je sedam golova, ali nije nastupio u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi